Pojem a druhy obchodných záväzkových vzťahov. 1 - Dědič, J.
Vysvetlenie pojmu obchodného záväzkového vzťahu. Absolútne obchody, relatívne obchody. Voľba obchodného zákonníka. Vzťah Obchodného a Občianskeho zákonníka v oblasti obchodných záväzkových vzťahov. Vzťah obchodných zvyklostí k Obchodnému a Občianskemu zákonníku. Spoločné záväzky a spoločné práva. Vznik obchodných záväzkových vzťahov - zo zmlúv, z porušenia práva, z iných právnych dôvodov.