Tvorivá činnosť, tvorca, autor a pôvodca - Vyparina, S.
Práva na predmety duševného vlastníctva - osobnomajetkové práva. Systém práv na predmety duševného vlastníctva, ktoré sa delia na osobnomajetkové práva a súvisiace majetkové práva. Pojem tvorivá duševná činnosť či práca. Vymedzenie pojmu autor alebo pôvodca diela.