Zmluva zasielateľská, o preprave veci, o nájme dopravného prostriedku, o prevádzke dopravného prostriedku - Marek, M.
Zmluvy, ktoré spája vzťah k zabezpečovaniu dopravy a vzťah k dopravným prostriedkom - ich právna úprava je v Obchodnom zákonníku. Zasielateľská zmluva, zmluva o preprave veci a zmluva o prevádzke dopravného prostriedku. Medzinárodné pravidlá pre výklad dodacích doložiek - INCOTERMS podľa poslednej úpravy v roku 1990. Doložky používané v námornej doprave.