Návrh zásad nového Zákonníka práce chce liberalizovať pracovnoprávne vzťahy Druhá etapa reformy pracovného práva má vytvoriť predpoklady na uplatnenie princípov trhového hospodárstva - Buchtová, Mária
Upozornenie na prehĺbenie zmluvného princípu, novinky v pracovnom pomere a zastupovanie zamestnancov v Návrhu zásad nového Zákonníka práce. Návrh prvkom reformy pracovného práva. Zásady zákona o štátnej službe, o úrazovom poistení. Pozri tiež príspevky na s.20 (uverejnené v rubrike diskusia): Lenský, I.: Návrh zásad zákonníka práce vytrhnutý zo spoločenského kontextu a Tkáč, V.: Reforma pracovného práva nekoncepčná.