Stratégia reformy miestnej verejnej správy
Plné znenie Návrhu stratégie reformy miestnej verejnej správy, schváleného vládou Slovenskej republiky dňa 19.júla 1994. Zdokonalenie organizácie miestnej štátnej správy. Konštituovanie samosprávy vyšších územných celkov. Decentralizácia pôsobností z orgánov štátu na územnú samosprávu a utvorenie predpokladov na jej realizáciu. Vymedzenie nového územného a správneho členenia Slovenskej republiky.