Poistenie - nástroj zníženia podnikateľského rizika - Faragulová, A.
Orientácia v problematike rizík na jednej strane a poistenia ako jedného z nástrojov eliminácie náhodných udalostí na strane druhej v podnikateľskej praxi. Sprievodný jav podnikateľskej praxe označovaný ako podnikateľské riziko. Špecialisti na ovládnutie rizika tzv. risk manageri (správca rizík) - ich činnosť. Riziká, ktoré sú predmetom skúmania risk managementu ako vedného odboru a metódy riadenia.