Poistná matematika - Sekerová, Viera
Teoretický základ poisťovníctva - poistná matematika. Nadväzuje na finančnú matematiku, teóriu pravdepodobnosti, štatistiku a demografiu. Základ predmetu poistná matematika tvorí životné poistenie. Základ výpočtov pri poisťovaní osôb tvorí: úrokovanie a úmrtnostné tabuľky. 2 základné princípy pri výpočtoch spojených s poisťovaním osôb: 1. princíp fiktívneho súboru, 2. princíp ekvivalencie. Príklad.