Naďalej nie je jasné, aký deficit zanechá Národná poisťovňa Národná poisťovňa - Jurina, Ľ.
Od 1.11.1994 sa podľa zákona č.274/1994 Z.z. v rámci Národnej poisťovne začína konštituovať Sociálna poisťovňa - od 1.1.1995 prevezme výkon nemocenského a dôchodkového poistenia. Vznik nových zdravotných poisťovní, Všeobecná zdravotná poisťovňa (býv. Fond zdravotného poistenia). Zmeny v platení poistného a techniky výberu poistného. Situácia okolo vzniku a fungovania Národnej poisťovne, deformácia finančných tokov. Štát a Národná poisťovňa. Konkurenčné prostredie v zdravotnom poistení. Rozpočet Národnej poisťovne na rok 1994.