Liek na zalepenie rán Návrhy zmien v systéme a metódach financovania vysokých škôl - Majtán, M.
Dva varianty zmien statusu VŠ. Legislatívne neutrálny: financovanie VŠ ako rozpočtových organizácií - nefunkčnosť financovania internátov a jedální, požiadavky na systémy financovania, rozpočtovania a hospodárenia, zmena VŠ na príspevkové organizácie, prvky ovplyvňujúce zvyšovanie príspevku vzhľadom na počet študujúcich, členenie príspevku, neinvestičné výdavky. Variant zmien vo financovaní VŠ za predpokladu zásadnejších zmien v legislatíve - zvláštne rozpočtové organizácie.