Vo Švédsku diskutujú o troch modeloch reformy zdravotníctva - Macková, Eva
Informácia o alternatívach švédskych reformných postupov v zdravotníctve zameraných na zdokonalenie zdravotníckeho systému. Spracované podľa článku Ch. Hama v britskom časopise British Medical Journal, roč.308, č.6923. Analýza troch modelov financovania a zabezpečovania zdravotníckych služieb: 1. model reformovaného miestneho výboru, 2. model riadenia primárnej starostlivosti - presun zodpovednosti z miestnych na komunálne výbory a 3. najradikálnejší model - povinné zdravotné poistenie.