Ministerstvo zdravotníctva pripravuje sprísnenie podmienok na veľkodistribúciu liekov - Tomek, D.
Princípy trhového hospodárstva vo veľkodistribúcii liekov, odstránenie monopolu Mediky, š.p. Povolenia veľkodistribučnej činnosti. Zadlženie zdravotníctva príčinou veľkého množstva distribučných firiem, najväčšie z nich. Zisk závisí od veľkosti firmy. Sprísnenie povoľovania veľkodistribučnej činnosti. Situácia veľkodistribútorov v Európe, spoločný európsky trh. Stratégia veľkodistribútorov: konsolidácia, internacionalizácia, diverzifikácia smerujúca k lekárňam a výrobe.