Strategické řízení: proč a jak - Jirásek, J.
Kríza v 30-tych rokoch nastolila éru plánovania. Neskôr koncepcia strategického plánovania. Strategické riadenie - jedným z útvarov vedenia. Tieto útvary sa stali príčinou degenerácie strategickej práce priamo vo vedení. Stratégia ako zvrchovaný výkon vedenia.