Analýza makroprostredia Plánovanie, rozhodovanie, kontrola - v malom a strednom podniku - Papula, Jozef
Širšie chápané prostredie (interné, prostredie odvetvia, makroprostredie) pri strategickom riadení. Úspešnosť v odbore výroby alebo služieb určujú aj všeobecné podmienky: legislatívne a politické vplyvy a prebiehajúce politické zmeny, ekonomické, demografické, sociálne, kultúrne, vedecko-technické vplyvy. Ich odhalenie umožňuje zvoliť správny typ stratégie.