Stratégia firmy sa stáva voľbou podnikovej kultúry Teória a prax rozvoja nových postupov v riadení. 3 - Slávik, Štefan, 1955-
Stratégia a vývoj podnikateľského ekosystému (Moore, H.F.). Podnik nie je prvok jediného odvetvia, ale časť ekosystému, ktorý sa prelína s rozmanitými odvetviami. V ekosystéme sa podniky vzájomne rozvíjajú okolo vzniknutej inovácie, kooperujú a súčasne si konkurujú, uspokojujú potreby a rozbiehajú nové kolo inovácií. Štyri vývojové štádiá existencie firemného ekosystému - zrod, expanzia, vodcovstvo, sebaobnova alebo zánik. Rýchla reakcia základom súčasnej stratégie.