Vývojové tendence manažerského účetnictví - Schroll, R.
Vývoj manažérskeho účtovníctva v anglosaskej, nemeckej a francúzskej oblasti. Faktory pôsobiace na vývoj riadenia a ekonomiky v priemyselných podnikoch, ich vplyv na zmeny v riadení a chápanie manažérskeho účtovníctva. Väzby medzi prvkami riadenia, zložkami informačného systému podniku a úlohy manažérskeho účtovníctva vyjadrené v schémach s komentárom.