Finančný management firiem v prechodnom období - Štangová, Nora
Finančný manažment - zaoberá sa finančnými aspektami činnosti organizácie. Riadenie finančných procesov. Návrh sledovania ukazovateľov. Základná schéma vstupných a výstupných ukazovateľov. Výstupom je operatívna výsledovka. Systém ROCE (return on capital employed) - hlavnými výslednými výkazmi sú: výkaz zisku a strát, súvaha, cash-flow.