Treasury management Význam sledovania finančných tokov v podniku - Klučka, Ján
Základné kategórie finančného manažmentu: prúdy peňažných hotovostí (cash flow), riziko, čas, úroková miera. Treasury management (TM) - definovanie spôsobov a foriem, ako získať a umiestniť peniaze na správne miesto, v správnom čase a za primeranú cenu. Funkcie TM: funding, cash management, debt management, risk management, finančná kontrola, výskum. Funkčné oblasti TM: front office, back office, cash management, economic research. Úlohy podniku v oblasti finančného riadenia, spôsoby budovania TM. Pôžičky a investičný rozvoj v Írsku.