Meranie výkonnosti podniku - Borgula, J.
Určovanie výkonnosti podniku. Príklad vypočítania zisku. Sústava ukazovateľov používaných v trhovoorientovaných ekonomikách. Základným ukazovateľom je návratnosť celkového kapitálu (ROCE - Return of capital employment). Rozbor ukazovateľov a význam ukazovateľov - obrat(predaj), obrat celkového kapitálu, návratnosť kapitálu. Vysvetlenie pojmu cena pracovnej sily. Najpoužívanejšie ukazovatele používané pri meraní efektívnosti podniku.