Medzinárodný kódex reklamných techník
Potreba etiky v reklamnej činnosti. Prijatie všeobecných prospešných úprav pre jej tvorbu. Vydanie Kódexu reklamných techník roku 1937 a postupne revidovaného v rokoch 1949, 1955, 1966 a 1973. Terajšie vydanie kombinuje skúsenosti z minulosti so súčasným spôsobom myslenia založeným na koncepcii, že reklama je nástroj komunikácie medzi predávajúcim a zákazníkom.