Sociální politika ve Spojených státech - Moyzesová, D.
Odlišnosť v ponímaní sociálnych oblastí v USA. Základom hodnotovej orientácie sú protestantská etika kapitalizmu, klasický liberalizmus, sociálny darwinizmus, pragmatizmus a v neposlednom rade idea sociálnej a ekonomickej mobility. Špecifiká americkej sociálnej politiky. Hlavné federálne sociálne programy. Sociálne poistenie a náhrada príjmov v nezamestnanosti. Pomoc rodinám (AFDC). Najnovší vývoj sociálneho zabezpečenia v USA.