Operácie s cennými papiermi Možnosť mobilizovať dočasne voľný kapitál - Marčáková, Z.
Emisné obchody sú základnými operáciami s cennými papiermi. Organizovanie predaja cenných papierov. Vlastná emisia - cenné papiere predáva verejnosti sám emitent. Dva druhy vlastnej emisie - subskripcia alebo predaj z voľnej ruky. Opčná emisia. Služby špecializovaných inštitúcií (emisné domy). Depozitné obchody. Ponuka špecializovaných služieb bánk, brokerských firiem alebo investičných fondov.