Prihorúca čínska jeseň Kľúčovým problémom ostáva zmiernenie vysokej inflácie - Rusňáková, V.
Negatíva prudkého ekonomického rastu v Číne. Prudký rast spotrebiteľských cien, rast inflácie. Prehriatie čínskej ekonomiky. Dôvody nepriaznivej ekonomickej situácie a zvyšujúcej sa inflácie, ktorá sa šplhá k bodu, za ktorým sa stáva nekontrolovateľnou. Ohrozenie ďalšieho pokračovania v politike reforiem.