Význam ekonomické analýzy pro hospodářskou politiku (zkušenosti Československa) - Jonáš, Jiří
Ekonomická analýza a hospodárska politika. Ekonomická analýza v Československu pred a po r. 1989. Úloha ekonómov v tomto období. Statické a dynamické aspekty reformy. Vplyv menovej politiky na správanie komerčných bánk a na úroveň likvidity v ekonomike. Nedostatočný rozvoj peňažných trhov. Doporučenia zo štandardných trhových ekonomík.