Záchranný pás pro Mexiko
Začiatkom r. 1994 - prvé príznaky mexickej krízy. Pôžička MMF. Hospodársky vývoj Mexika koncom 80. a zač. 90. rokov. Vládny program pre roky 1995-1996. Štrukturálne reformy. Sociálna politika. Pomoc z ďalších zdrojov (USA, skupina krajín G-10, zahraničné komerčné banky). Dopady krízy na ČR.