Postavenie Slovenska v transformačnom procese. 5 - Ferianc, J.
Analýza "Rozdelenie Česko-Slovenska a perspektívy ekonomickej transformácie Slovenska" v rámci projektu PHARE. Rozdiely v ekonomickej úrovni ČR a SR (HDP, miera pracovnej participácie obyvateľstva) pred a po rozdelení ČSFR. Presuny pracovných síl. Rozdielna hospodárska štruktúra. Vzťah produktivity práce a miezd. Presun zdrojov z ČR do SR. Narastajúca dlhová služba.