Ochranářství může spíše škodit Evropská unie a české zemědělství - Kraus, Josef
Poľnohospodárska politika Českej republiky v porovnaní s poľnohospodárskou politikou EÚ. Spoločná poľnohospodárska politika EÚ. Primeraná ochrana vnútorného potravinárskeho trhu EÚ a primeraný rozsah dotácií do poľnohospodárstva. Produkčná politika a sociálne a environmentálne hľadiská. Európske poľnohospodárstvo pred reformou. Dovoz a vývoz EÚ. Zapojenie krajín strednej a východnej Európy do spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ.