Európske turistické fórum kritizovalo chýbajúcu turistickú politiku EÚ Cestovný ruch - Janků, Jaroslav
Hodnotenie cestovného ruchu v Európe - koniec recesie - na zasadnutí Európskeho turistického fóra v októbri 1994 vo Viedni organizovanom ANTO - Rakúskou národnou turistickou kanceláriou. Účasť 19 organizácií zastrešených Európskou akčnou skupinou cestovného ruchu - European Tourism Action Group - ETAG. Slovensko zatiaľ nie je členom ETAG, ani ETC - European Travel Commision - Európskej cestovnej komisie.