Základné pojmy v oblasti medzinárodného obchodu - Vlčko, Ján
Druhy zahraničnoobchodnej výmeny: priamy a nepriamy medzinárodný (zahraničný) obchod. Platobná a obchodná bilancia. Zásady medzinárodnej spolupráce. Clo a jeho druhy. Limity a povoľovacie konanie. Pohraničný styk. Medzištátne platobné dohody. Platobný styk. Devízový trh.