Reformní strategie Československa resp. České republiky v oblasti zahraničního dluhu ve směnitelných měnách - Helísek, Mojmír
Príliv zahraničných finančných zdrojov, v podobe úveru nevyhnutných k transformácii česko-slovenskej, resp. českej ekonomiky, stav a vývoj zahraničnej zadlženosti v r.1985-1992. Zahraničný dlh ČSFR na začiatku reformy (1990), porovnanie s krajinami strednej a východnej Európy. Význam zahraničných úverov v reformnej stratégii. Vyhliadky na medzinárodných kapitálových trhoch. Zahraničný dlh a čerpanie úverov 1991-1992. Prognóza dlhu.