Milníky evropské měnové unie - Tomášek, M.
Spoločná mena v Európskej únii. Menová únia ako problém politický. Tri etapy na ceste k menovej únii. Konvergenčné kritériá nevyhnutné pre vstup do menovej únie. Nadväznosť Európskej menovej únie na európsky menový systém (EMS). Menová únia a kandidáti na členstvo v Európskej únii. Problémy spojené so vstupom krajín do EÚ s menovou úniou.