Svetová banka proti ľudstvu? - Duchoň, M.
Pozadie finančnej pomoci medzinárodných inštitúcií krajinám tretieho sveta. Dôvody narastania dlhu rozvojových krajín. Pôvodný cieľ týchto inštitúcií - pomoc pri financovaní obnovy vojnou zničenej Európy, ekonomického rozvoja a stabilizácie členských krajín. Kampaň "50 rokov stačilo!", v ktorej občianske združenia celého sveta žiadajú zásadné zmeny v úverovej politike, vnútorných procesoch a štruktúre Svetovej banky a MMF.