Trendy světové ekonomiky - Šťastný, Dan
Významné tendencie vo svetovom hospodárstve. Rastúci význam transnacionálnych korporácií (TNK) vo svetovej ekonomike. Podstata a vývoj TNK. Teórie TNK. Vzťah TNK a hostiteľskej krajiny.