Vlastníctvo zaväzuje Mať majetok je základné ľudské právo - Roháč, J.
Vlastnícke právo v intenciách ustanovení Občianskeho zákonníka ako základné vecné právo. Práva a povinnosti vlastníkov. Nepremlčateľnosť vlastníckeho práva. Ochrana proti neoprávneným zásahom do vlastníckeho práva. Možnosť ochrany práv svojpomocou.