Ochrana spotrebiteľa je stále aktuálna
Ochrana spotrebiteľa - Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) a Združenie slovenských spotrebiteľov. Poškodzovanie spotrebiteľa - priame poškodzovanie a nepriame poškodzovanie. Poškodzovanie spotrebiteľa na kvalite. Poškodzovanie spotrebiteľa nedodržaním mier a váh. Predražovanie a nesprávne stanovená cena. Medzinárodne platné práva spotrebiteľov - právo na uspokojenie základných potrieb, právo na bezpečnosť, právo byť informovaný, právo na výber, právo byť vypočutý, právo na nápravu, právo na spotrebiteľskú výchovu, právo na zdravé životné prostredie.