Spotřebitelský průzkum jako zdroj krátkodobých ekonomických ukazatelů: všeobecné principy a charakteristiky - Corsi, M.
Preklad referátu predneseného na seminári štatistických odborníkov o spotrebiteľských prieskumoch v krajinách strednej a východnej Európy, usporiadanom OECD/Eurostat v Prahe, apríl 1994. Ochota kupovať, spotrebiteľský úmysel domácností predmetom spotrebiteľského prieskumu. Význam informácií získaných prieskumov pre vládnu politiku, spotrebiteľský úver, úverové ústavy, sporenie a firmy. Harmonizovaný dotazník v EÚ, sledované veličiny. Ukazovatele, ukazovateľ spotrebiteľskej dôvery. Spotrebiteľský úmysel.