Po Novom roku zdravotné poisťovne vzniknú, avšak svoju činnosť odštartovať nemôžu - Jurina, Ľ.
Od 1.1.1995 v zdravotnom poistení pluralita. Podmienky vzniku zdravotných poisťovní na Slovensku podľa zákona č.237/1994 Z.z. a ich služby, závislosť na liečebnom poriadku. Predpokladaná činnosť Všeobecnej zdravotnej poisťovne, chemickej zdravotnej poisťovne Apollo, Vzájomnej životnej poisťovne, zdravotnej poisťovne Partner a Slovenskej hutníckej zdravotnej poisťovne Košice.