K některým možnostem odhadu statistických závislostí - Walterová, L.
Klasická metóda najmenších štvorcov pre odhad parametrov v ekonometrických modeloch porovnaná s metódou minimalizácie priemernej odchýlky. Využitím postupov pre riešenie lineárneho programovania sa koncentruje na problém interpretácie parametrov funkcií. Kombinatorický charakter modelu, formulácia doplňujúca odhady parametrov umožňuje konštruovať hraničné funkcie. Ilustrácia komparácie na modeli českej ekonomiky.