Energetika v strednej Európe Strategický cieľ: Zabezpečiť všetkých - Szabo, A.
Zabezpečenie všetkých spotrebiteľov palivami a energiou - strategický cieľ energetickej politiky SR. Energetická koncepcia SR do r. 2005. Zakotvenie ozdravenia životného prostredia a znižovanie emisií v rámci energetickej politiky SR. Ekologizácia energetického hospodárstva SR. Európska spolupráca v oblasti energie. Zapájanie Slovenska do všetkých aktivít na medzinárodnej úrovni. Európska energetická charta. Rozvojové programy PHARE a THERMIE. Tranzit elektrickej energie medzi Východom a Západom. Prepojenie elektrických sietí SR a elektrizačnej sústavy na sieť UCPTE. Preprava zemného plynu.