Minimalizace vzniku odpadů v České republice - Rentová, K.
Minimalizácia vzniku odpadov patrí medzi formy tzv. čistejšej produkcie. Rôzne spôsoby minimalizácie vzniku odpadov. Zavádzanie v ČR od r. 1992. Iniciatívy 3 zahraničných organizácií: 1. Svetové centrum pre životné prostredie, 2. Univerzita z Amsterdamu, 3. Nórska spoločnosť inžinierov. Súčasné české iniciatívy: Asociace manažerů čistší produkce, České centrum pro čistší produkce.