Kritika je liek Mocou sa autorita nedá získať ani udržať - Luptáková, O.
Význam komunikácie ako dôležitého prvku riadenia. Taktiež je komunikácia svojím spôsobom aj prostriedkom kontroly - môže chváliť aj haniť. Zaujatie kritického stanoviska k výkonu podriadených. Právo kritizovať. Nachádzanie vhodných spôsobov na vyslovenie kritického stanoviska. Vytvorenie vzťahov medzi podriadenými a nadriadeným. Rozhovor vedúceho s podriadeným, autorita vedúceho.