Nízka účinnosť riadenia na Slovensku je jednou z príčin hospodárskych problémov firiem i štátu Možnosti rozvoja podnikateľského manažmentu na Slovensku. 1 - Jemala, Ľubomír
Dopady rozkolísania politicko-sociálnej situácie a vzťahu makro- a mikrosféry na podnikové riadenie. Závery zo stratégie oživenia ekonomiky SR pre podnikový manažment v nových podmienkach. Účinnosť podnikového manažmentu na Slovensku (1991), obsah, kvantifikácia a čiastkové závery uvedené v tabuľke.