Stály bod v zornom uhle Súťažné spravodajstvo znamená dobrú pozíciu na trhu - Vyparina, S.
Prostriedky na zachovanie si dobrej alebo lepšej pozície na trhu. Schopnosti hodnotiť skúsenosti svojho podniku a iných podnikov a učiť sa z nich - jedna z prvoradých podmienok úspechu podnikateľa. Benchmarking - dôležitý nástroj manažmentu. Postup, ktorý predstavuje aktívne vyhľadávanie tých najlepších riešení, metód a prístupov v rámci súťažného spravodajstva. Význam benchmarkingu pri rozvoji tvorivej činnosti zamestnancov. Súťažné informácie - ich význam pre podniky. Hlavné zdroje, metódy a techniky súťažného spravodajstva.