Legislatíva účtovníctva v Európskej únii. 2 Vznik Štvrtej smernice Európskeho spoločenstva - Farkaš, Richard
Harmonizácia účtovníctva - jeden z aspektov prispôsobovania právnych predpisov v rámci Európskej únie (EHS). Počiatky v r.1965, smernica vydaná až v r.1978 ako kompromis medzi rôznymi teoretickými a praktickými smermi bilancovania odvodenými od účelu a úloh účtovnej závierky. Zásady použité pri tvorbe smernice (ochrana veriteľov, zásada opatrnosti a ochrany akcionára). Porovnanie 1. relevantných rámcových podmienok pre účtovníctvo a bilancovanie a 2. konkrétnych predpisov pre bilancovanie v SRN a angloamerickom regióne.