Štvrtá smernica Rady Európskeho spoločenstva z 28. júla 1978 vydaná na základe článku 54 ods. 3 písm. g zakladajúcej zmluvy o účtovnej závierke spoločností niektorých právnych foriem (78/660/ES) so zmenami uvedenými v Siedmej smernici z 13. júna 1983 (83/349/ES) a v smernici z 8. novembra 1990 (90/604/ES)
Úplné znenie Smernice. Obsah: 1. Všeobecné ustanovenia. 2. Všeobecné ustanovenia o bilancii a výkaze ziskov a strát. 3. Štruktúra bilancie. 4. Predpisy k jednotlivým položkám bilancie. 5. Štruktúra výkazu ziskov a strát. 6. Predpisy k jednotlivým položkám výkazu ziskov a strát. 7. Pravidlá oceňovania. 8. Obsah prílohy. 9. Obsah správy o stave podniku. 10. Zverejnenie. 11. Overovanie. 12. Záverečné ustanovenie.