Slovnaft opäť zvyšuje výkon - Prosnan, Jozef
V r.1994 zastavenie poklesu v spracovaní ropy po r.1989, zisk cca 3 mld Sk, 50 perc. produkcie na vývoz. Investície do rozšírenia distribučnej siete - čerpacích staníc i do zahraničia (ČR, Ukrajina). Poskytnutie priameho úveru od EBOR. Možná spolupráca Slovnaftu a ÖMV. Emisia akcií a rozvojové zámery.