Centrá, parky a inkubátory - Kubiš, Juraj
Zmysel zakladania parkov, centier a inkubátorov - vytvoriť vhodné podmienky pre urýchlenie výskumu a vývoja. Rozdiely v názvoch - funkčné a organizačné odlišnosti: vedecké parky, výskumné parky, technologické parky, univerzitné výskumné centrá, inžinierske výskumné centrá, inkubátor firiem, stredisko (centrum) priemyselných služieb, obchodné centrá, obchodný inkubátor.