Vědeckotechnická kapacita zemí střední a východní Evropy (SVE) ve srovnání se světem
Analýza niektorých socio-ekonomických parametrov krajín strednej a východnej Európy (SVE) v porovnaní so svetom. Situácia v nákladoch venovaných na výskum a vývoj a vo vzdelanosti obyvateľstva. Situácia na univerzitnej úrovni, podiel vysokoškolákov. Náklady na výskum a vývoj (V+V). Porovnateľné celkové náklady na výskum a vývoj v krajinách SVE.