Informácia: potreba i tovar Vyššiu efektívnosť, lepšiu techniku, nižšie náklady, legislatívnu úpravu do štátneho informačného systému - Krištofičová, Dagmar
Strategický význam informácie. Firmy zaoberajúce sa informačnými technológiami a ponuka služieb v tejto oblasti. Firma DITEC, s.r.o a jej projekty pre štátny, finančný a výrobný sektor. Postup informatizácie na Slovensku. Národný program informatizácie, prijatie Koncepcie rozvoja informačného systému štátnej správy na roky 1995-1996 a odsúhlasenie súboru štandardov pre štátny informačný systém (ŠIS). Dôsledky nekoordinovaného vývoja informačných systémov v minulosti. Potreba rýchlej a efektívnej výmeny informácií.