Nejbohatší země světa
Prehľad najbohatších krajín sveta, podľa správy Svetovej banky, ktorá po prvý raz použila vo svojom hodnotení metódu, ktorá vychádza z parity kúpnej sily (PKS) definovanej ako počet jednotiek, ktoré sú potrebné k nákupu rovnakého objemu tovaru a služieb na trhu danej krajiny, ktoré by bolo možné kúpiť za jeden dolár v Spojených štátoch. Ranking najbohatších 20 krajín v PKS a merané v HNP na hlavu ukazuje tabuľka Svetovej banky za rok 1993.