ESOP nie je nijaká bájka - Hromádka, R.
Programy zamestnaneckých akcií v USA - možnosť dodatočných príjmov pre robotníkov, zvýšenie produktivity práce. Návrh Louisa Kelsa z r. 1956 o prerozdelení vlastníctva. Založenie tzv. Employee Stock Ownership Plan (ESOP) - Plán vlastníctva zamestnaneckých akcií. Zahrnutie zamestnaneckých akcií do americkej legislatívy. Súčinnosť zamestnávateľov, odborov a zamestnancov.